Η δημιουργικότητα είναι στο DNA μας, συνέντευξη της Έλιας Ηλιάδη

blog
 / 
Spotlight
 / 
 Η δημιουργικότητα είναι στο DNA μας, συνέντευξη της Έλιας Ηλιάδη
14 Απριλιου 2022

Στο πλαίσιο της ειδικής έκδοσης #Εvent Marketing της Direction Business Network, η Έλια Ηλιάδη, Sales & Marketing Director της Event Plus μίλησε για την επιρροή του κορωνοϊού στην αγορά event marketing.

Πώς επηρέασε η πανδημία την αγορά event marketing στην Ελλάδα; Ποια είναι η εικόνα αυτήν τη στιγμή και τι εκτιμάτε για το άμεσο μέλλον;

Η πανδημία έφερε απρόσμενα το “transformation” στον κλάδο μας. Ξαφνικά έπρεπε να περάσει από το Live στο Virtual, χωρίς όμως να υπάρχει η προετοιμασία και η «εκπαίδευση» στην αγορά, εταιρείες event ή πελάτες. Το πρώτο ξάφνιασμα όμως έγινε δημιουργία και «προσαρμογή», και μέχρι το τέλος του 2020 η αγορά είχε προσαρμοστεί.

Το 2022, όπου οι συνθήκες της αγοράς συνεχίζουν να εναλλάσσονται, οι εταιρείες όπως η Event Plus θα συνεχίσουν να προσφέρουν μια ευρεία γκάμα experiences: Live, Hybrid & Digital. Τα Hybrid Events θα αποτελούν μια καθιερωμένη πρακτική, καθώς συνδυάζουν αρκετά πλεονεκτήματα, όπως η μέγιστη δυνατή ευελιξία, πολύ μεγάλο πεδίο δημιουργικότητας και υψηλό ROI.

Ταυτόχρονα, τα μεγάλα Live Events θα συνεχίσουν να είναι σημαντικά, πολύτιμα θα μπορούσα να πω, και θα έχουν όλο και περισσότερο blending της live εμπειρίας με τη digital.

 

Πώς αντιμετωπίσατε εσείς αυτές τις νέες προκλήσεις; Σε ποιες κινήσεις προχωρήσατε;

Από το ξέσπασμα της Covid μέχρι σήμερα, η Event Plus έχει υλοποιήσει με επιτυχία πάνω από 450 Digital Events, υιοθετώντας νέες τεχνολογίες, advanced concepts και νέους τρόπους εργασίας.
Ο κύριος λόγος είναι ότι αποδεχτήκαμε την πρόκληση, και αυτή μας οδήγησε σε αλλαγή και εξέλιξη. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στην καινοτομία, αντιδράσαμε με ευελιξία και ταχύτητα, στοχεύοντας στη δημιουργία για κάθε project μας ενός ολοκληρωμένου Event Experience.

Αντιληφθήκαμε γρήγορα ότι το landscape των event αλλάζει ολοκληρωτικά και ανταποκριθήκαμε άμεσα, αναπροσαρμόζοντας τη στρατηγική μας. Εστιάσαμε σε 4 περιοχές: ομάδα, πελάτες, product offering και brand image.

Τη δυσκολία πραγματοποίησης των Live Events τη μετατρέψαμε σε ευκαιρία και προσφέρουμε μοναδικά Hybrid Event Experiences, που χτίζουν υψηλό engagement στο κοινό τους.

H ομάδα μας λειτούργησε σε μοντέλο remote work, χωρίς να χαθούν η ενέργεια και η ευελιξία που χαρακτηρίζει την Event Plus. Ταυτόχρονα, μεγαλώσαμε, εντάσσοντας ομαλά στην «οικογένειά» μας νέα μέλη. Eπενδύσαμε σε εκπαιδεύσεις στο πλαίσιο κουλτούρας, αλλά και soft skills, εξασφαλίζοντας τη δυναμική της ομάδας και την αποτελεσματικότητα.

Παραμείναμε κοντά στους πελάτες μας, προτείνοντας τις κατάλληλες λύσεις ανάλογα με τις συνθήκες και το brief. Κάθε Brand Experience πoυ υλοποιήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια ανέβαζε ψηλότερα τον πήχυ της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της άρτιας εκτέλεσης. Για κάθε experience που δημιουργούμε, ανεξάρτητα αν είναι Live ή Hybrid/Digital, στόχος μας είναι να συνδέει ανθρώπους και ομάδες και να προσθέτει αξία. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας, την adidas, τον Παπαστράτο, τη FrieslandCampina, την Kaizen, την ΑΙΑ Relate, τη Microsoft, τη L’Οréal και πολλούς ακόμα που μας εμπιστεύονται projects υψηλών προδιαγραφών.

Μιλώντας για τις υπηρεσίες μας, να τονίσω ότι η στρατηγική μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε Event Strategy & Design αλλά και Brand & Employee Experiences, τόσο σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο.  Έχουμε «τρέξει» με επιτυχία Global Events για αρκετούς πελάτες μας και συνεχίζουμε, προσφέροντας την εμπειρία μας και σε πελάτες εξωτερικού. 

Τι κάνει την εταιρεία να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό;

Οι αξίες, το πάθος και η ομάδα μας! Εξερευνούμε συνεχώς νέα μονοπάτια, δεν μας σταματούν οι προκλήσεις και η δημιουργικότητα είναι στο DNA μας. Τίποτα όμως από αυτά δεν θα μπορούσε να συμβαίνει χωρίς τους ανθρώπους της Event Plus, που εδώ και 15 χρόνια, με χαμόγελο, οργάνωση, αλλά και πολλή αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, βρίσκονται δίπλα σε πελάτες και συνεργάτες, δημιουργώντας αξέχαστες και δυνατές εμπειρίες.

Για να εκφράσουμε λοιπόν καλύτερα όλη αυτή την αλλαγή στρατηγικής, με χαρά παρουσιάζουμε το νέο μας Brand Identity.  Ήταν μια διαδικασία που δουλέψαμε προσεκτικά και συλλογικά τους τελευταίους μήνες κι έχει ως στόχο να αναδείξει την Event Plus ως μια δυναμική και σύγχρονη εταιρεία που προσφέρει Brand Experiences και ενώνει ανθρώπους και ομάδες. Σχεδιάζουμε ακόμα αρκετά νέα πράγματα που θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε τους επόμενους μήνες.

Ευχαριστώ για την πολύ όμορφη συζήτηση.

Πηγή: https://www.advertising.gr

#related articles

return

arrow-leftarrow-rightchevron-up-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram